صفحه نخست   |      اطلاعیه‌ها     |    هیات مدیره اتحادیه     |    پروانه کسب      |      تماس با ما      |

دیگر اخبار اتحادیه

نشست خبری ریاست اتحادیه جناب آقای حسینی با برخی از خبرگزاری‏ها

سید احمد حسینی در نشست خبری واکاوی قانون مبارزه با قاچاق کالا در حوزه قطعات و لوازم یدکی خودرو گفت: یکی از مواردی که امروز ما را دچار چالش کرده برخی از قوانین است، قانونگذار از تصویب قوانین به دنبال برنامه هایی است  و برای محقق شدن اهداف و برنامه در درجه اول نباید حکم قانون توسعه پیدا کند و در درجه دوم نیز زیرساخت‌های لازم جهت اجرایی شدن قوانین فراهم شود تا اجرای قوانین به شیوه درست انجام شود و به همین علت نظارت بر اجرای صحیح قوانین در زمره وظایف مجلس شورای اسلامی است.
وی افزود: با این وجود در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هیچ کدام از این موارد رعایت نشده است و اجرای ناصحیح آن ما را دچار چالش کرده است.  مجریان در قانون مبارزه با قاچاق کالا و حکم قانون را توسعه داده‌اند و این برخلاف قانون است. همچنین زیرساخت‌های لازم برای اجرای قانون فراهم نشده و اجرای قانون به شکل ناصحیح در حال انجام است.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران گفت: در حوزه توسعه حکم قانون، ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به صراحت صحبت از کالاهای خارجی می‌کند اما ماده 5 آئین نامه ماده 13 در واقع حکم قانون را توسعه داده است و تولیدات داخلی را هم در زمره این قانون قرار داه است که برخلاف قانون است.
* مشکل در اخذ شناسه کالا و کد رهگیری لوازم یدکی خودرو با وجود الزام قانون
حسینی بیان داشت: دستورالعمل مورخ 12 مرداد 1401 در خصوص اخذ و نصب شناسه کالا و کد رهگیری ،  مواردی را در بر دارد که حکم قانون را توسعه داده است که در وهله اول  مهلت اخذ شناسه کالا  15 مهر و کد رهگیری را 15 آذر تعیین کرده است که  متاسفانه به علت مشکلاتی که سامانه دارد تا به امروز برای اخذ کد شناسه اظهاری، اعضا مشکلات متعددی دارند و امکان اخذ کدرهگیری نیز تا به امروز وجود ندارد.
وی بیان داشت : مطلب بعدی که برخلاف قانون است تبصره 5 ماده 2 این دستورالعمل است که برای کالاهای سطح عرضه مقرر کرده که کالاها صرفا به دست مصرف‌کنندگان برسد،  اما سوال این است که آیا این کالاها در سطح عرضه امکان اینکه در این مدت به دست مصرف کنندگان برسد وجود دارد؟ بسیاری از فعالان اقتصادی و تجار ما نماینگی برندها و علائم تجاری معتبر دنیا بودند لذا در حوزه قطعات یدکی خودرو و ماشین آلات صحبت ما فقط خودروی سواری نیست و بحث ما ماشین‌آلاتی است که کار استراتژیک انجام می‌دهند که در دوران تحریم امکان ورود ماشین آلات وجود دارد بنابراین تجار ما قبل از شروع تحریم‌ها مازاد بر نیاز کشور وارد کشور کردند تا در مقابل تحریم‌های ناجوانمردانه بایستیم اما متاسفانه براساس قانون تعیین شده از 15 مرداد برچسب قاچاقچی به این افراد زده شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران گفت: کالاهای سطح عرضه مشمول حقوق مکتسبه اعضای صنف می‌شوند و کالاهایی بودند که براساس قوانین جاری و ساری تولید و یا وارد شده اند لذا امروز نمی‌توانیم به بهانه عطف به ماسبق‌کردن قوانین این کالاها را نیز در زمره کالاهای قاچاق قرار دهیم در واقع اجرای صحیح قوانین نیازمند آن است که زیرساخت‌های لازم اجرای قوانین را فراهم کنیم و این در حالی است که زیرساخت‌ها تا به امروز فراهم نشده است.
وی بیان داشت: متاسفانه مسئولین بدون حضور و مشورت ما برای اجرای قانون زمان تعیین می‌کند و در حالی که زیرساخت آن را نیز فراهم نکرده اند.
حسینی گفت: برای ورود به سامانه جامع تجارت یک سری پیش‌نیاز‌ها وجود دارد و به عنوان یک کاسب باید پروانه کسب اخذ کنیم و کد نقش را از سامانه دریافت کنم که یکی از مشکلات اصناف، مشکلات سامانه اصناف ایرانیان بوده است تا به امروز نیز این مشکل همچنان حل نشده است.
وی افزود: مشکل بعدی اخذ کد آیسیک تولیدکنندگان صنفی است، ما برای ساماندهی بازار و برای شناسه‌دار کردن تولیدات داخلی و کالاهای سطح عرضه موافق اجرای قانون بوده و هستیم اما اولین قدم تاکنون برداشته نشده زیرا تازمانی که کد آسیسک تولید‌کنندگان صنفی مصوب و اجرا نشود تولید‌کنندگان صنفی ما نمی‌توانند در سامانه جامع تجارت کد نقش دریافت کنند و برای کالاهای تولیدشان شناسه کالا و کد رهگیری دریافت کنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران، گفت: چالش بعدی ما خروج موضوعی لوازم یدکی خودرو از تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه قاچاق کالا و ارز است.
وی با اشاره به شیوه ناصحیح اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق و کالا و ارز می‌گوید که کالاهایی که وارد کشور می‌شوند باید تمامی قوانین و مقررات حاکم را در زمان واردات کالا رعایت کنند و مطلب دوم اینکه استاندارد لازم را داشته باشند. اما در شیوه ناصحیح اجرا این امر محقق نشده است.
حسینی بیان داشت: امروز در سر میز اجرا شرکت‌های بزرگ و خودروسازان قرار دارند و آنها به عنوان متولیان کمتر از 20 درصد سهم بازار در جلسات حضور دارند و نمایندگان اتحادیه‌های لوازم یدکی خودرویی کشور که دارای 80 درصد از سهم بازار هستند دعوت نمی‌شوند.
* 2.5 میلیارد دلار لوازم یدکی خودرو بدون هویت در بازار موجود است
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران، بیان داشت: براساس آماری که در اسفند ماه سال 98 اعلام شد حجم مبادلات بازار قطعات یدکی حدود 11.5 میلیارد دلار است که اگر از این رقم هزینه‌های تمام شده و هزینه‌گمرکی را کم کنیم به 8.5 میلیارد دلار کاهش می‌یابد که از 8.5 میلیارد دلار 2.5 میلیارد دلار کالاهای بدون هویت است نه کالای قاچاق که بخشی از این کالاهای بی هویت کالاهای تولید داخلی است که توسط تولید‌کنندگان صنفی ما عرضه می‌شوند اما به دلیل اینکه  تا به امروز ساماندهی نشدند در زمره کالاهای بدون هویت هستند.
وی افزود: بنابراین یکی از اهداف ما برای اخذ کد آیسیک تولید‌کنندگان این است که کالاهای بدون هویت از کالاهای قاچاق موجود در بازار و سطح عرضه جدا شوند و وزیر صمت هم در جلسه اخیری که با مراجع تقلید داشتند اعلام کردند که 30 درصد از قطعات لوازم یدکی خودرو قاچاق است و ما نیزدر نامه‌ای از وزیر صمت خواستار شدیم که اسناد مربوطه را به ما اعلام کنند تا ما نیز در برخورد با کالاهای قاچاق در این حوزه قدم برداریم که متاسفانه تا این لحظه پاسخی دریافت نشده است که این آمار با آمار ارائه شده توسط ما در سال 98 مغایریت دارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران بیان داشت: اصناف در نوک پیکان اجرا قرار دارند و در ارتباط مستقیم با مصرف‌کنندگان هستند اگر قوانین کارشناسانه مصوب و هوشمندانه اجرا شوند باید اصناف به عنوان کارشناسان خبره در حوزه‌های خودشان در کنار نمایندگان مجلس قبل از تصویب قوانین حضور داشته باشند و در زمان تصویب آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها با حضور خبرگان صنفی قطعا آئین‌نامه‌ها اجرایی‌تر بر اساس قانون خواهد بود و مشکلات تولید و واردات قطعات بی‌کیفیت را نخواهیم داشت.

منبع خبر: خبرگزاری فارس

» هیات مدیره اتحادیه:

     سیداحمد حسینی  – ریاست اتحادیه

     ناصر سبزیان  – نائب رئیس اول اتحادیه

     سید احمد طباطبایی – نائب رئیس دوم اتحادیه

     افشین اصغرزاده – دبیر هیات مدیره

     سیدامیراحمد نواب کاشانی – خزانه‌دار اتحادیه

     اکبرپناهی‌پور – عضو هیات مدیره

     محمدرضا ملاکی – عضو هیات مدیره

» راه‌های ارتباطی با اتحادیه

      شماره تماس اتحادیه: 02177530301

      سامانه پیغام‌گیر روابط عمومی: 02177604850

      ایمیل: INFO@YADAKI.ORG

      ارتباط با تحریریه یدکی‌رسانه: 02136915842

      مدیریت روابط عمومی: 02177604850

      کانال تلگرام اتحادیه: YADAKITEHRAN@

      اینستاگرام اتحادیه: YADAKI.TEHRAN@

» پیوندهای مفید
     

     پایگاه اتاق اصناف ایران

     پایگاه اتاق اصناف تهران

     پایگاه اتاق بازرگانی ایران 

     پایگاه خبری قطعات خودرو

     پایگاه خبری وزارت صمت

     پایگاه خبری خانه ملت

 

» کمیسیون‌های تخصصی اتحادیه

     کمیسیون مالیاتی – رئیس: علی اکبر بخشی

     کمیسیون راهبردی – رئیس: امیرحسین صیرفی

     کمیسیون شکایات – رئیس: محمود غائی

     کمیسیون بازرسی – رئیس: احمد عابدین‌زاده

     کمیسیون آموزش – رئیس: علیرضا بزرگ‌زاده

     کمیسیون شوراها – رئیس: ابراهیم کاظم تبریزی

     کمیسیون رفاهی – رئیس: عباس شریفی شندی

     کمیسیون حل اختلاف – رئیس: حیدر کشمیری

     کمیسیون فنی – رئیس: امیر صادق‌پور    

صفحه نخست   |      روابط عمومی     |    هیات مدیره اتحادیه     |    پروانه کسب      |      تماس با ما      |

© کلیه حقوق مادی و معنوی این پرتال متعلق به اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران می باشد.